15 Kasım 2010

BIR KERE DÖN BAK



Yıllar önce her sahnesini ezberlediğim, her konusunu  günlerce hatırlayıp güldüğüm, arkadaşlarla bir araya gelirken her karesinden bahsetmenden kendimizi alıkoyamadığımız bir dizi vardı " AŞK OYUNU".  Şimdi yayınlanan tüm dizileri bir kalemde silecek kadar güzel, mana dolu, romantik komedi tarzı bu dizinin her bölümünü çok seviyorum ama  en çok sevdiğim sahnesi yıllar sonra karşılaşan ciftin ayrılırken  düşündükleri. 
"Eğer beni hala seviyorsa dönüp bakacak "  diye  bin bir umutla bekleyen S  ve içinde beslediği sevgiyi soldurmaya hiç niyeti olmayan E.
 Her zaman bu sahne gözümün önüne gelirken düşünüyorum . Gerçekten insan elinden kaybettiklerinin geri dönmesini bekliyor mu ? Ya da giderken bir bilinmezliye doğru hala geri dönüp bakmak ister mi? Geriye baktığın zaman gerçekten de geride bıraktığı eksikleri düzelte bilir mi.?

Geride hala  kendiyle  götüre bileceği bir şeyler var mı da dönüp bakıyor.? Ya da dönüp bakınca gelecek mi  istediklerin daha senin yolun belli değilken. Daha sen geleceğinin  pilanını kurmayı başaramamışken. Bir umut diyor ve yine de dönüyor. Dönüp bakmalı bir kere geriye. Bekleyenin var diye .


Peki ya dönüp bakacak diye bekleyene ne demeli? Cesaretin var mı gideni döndürmeye, dönerken eskiye hala olduğu gibi bulacağına var mı umudu?. Kaybolduğun bakışta yeniden doğmak mı istediği yoksa içinde dinen sessizliği konuşturmak mı.? 
Gidenin  arkasından bakarken düşünüyor mu elinden gidenin ne kadar deyerli olduğunu ve kaybetme sebebini. Bilmiyor ama yine de geri dönmesini bekliyor, dönerse düşündüklerine, kaçırmak istemediğine, beynini kemiren neden sorularına bir umut ışığı olacağına inanıyorsun. Kaybettiğini kazanma yolunda caba göstermek için bir şansın daha var diyorsun. Uğraşmaya değer diye biliyorsun.


 Ne olursa olsun ama sadece bir kere dönsün diyorsun.
Doğru İnsan bir kere dönüp bakmalı geriye . Arkasından masumca bakanlara bir  umut olsun diye , yaptıkları hatayı bir daha yapmamak için, kırık dökük yürüdüğü yollarda bulduklarını , kaybettiklerini göre bilmesi için bir kere daha dönüb bakmalı insan geriye. Bekleyen var diye dönmeli, yeni başlangıç için  gidenin arkasından bakmalı.



Gidenin de arkasından baka bilmek," ben kaybetmeyi sevmem", "kazandırmak için uğraşırım baksa" diyerek sabırla beklemeyi bilmeli aslında insan.


Sadece bir kere dönüb bakmalı, bakacak diye beklemeyi başarmalı !

( Alıntı değildir )

1 yorum:

  1. Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramları dileğiyle.

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM