31 Ocak 2008

TUZLUDAN SONRA TATLI BEYZA

2 buçuk yaşında tatlı , sevimli Beyza. Şirinim.

TUZLU KURABİYE

MALZEMELER
  • 1 paket margarin
  • 7-8 kaşık tuzlu krem peynir 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1yumurtanın akı içine, sarısı (üzerine sürmek için)
  • aldığı kadar un
  •  
 Tüm malzemeler karistirilir yumuşak hamur yapılıyor, yuvarlayıp tepsiye diziliyor.
Önceden ısıttığımız 180 C fırında üstü kızarana kadar pişiriliyor.

Afiyet olsun !

18 Ocak 2008

MAKLUBE




Görüntüsüyle, tadıyla harika bir yemektir maklube. Hem pratik hem doyurucu. Geçenlerde arkadaşlar yemeye gelmek istediklerini soylediler. Ne yapsam diye akşamdan düsündüm durdum. En sonunda işin kolay yolunu buldum. Maklubeden güzel yemek olamazdı misafir icin. Herkes çok beyendi. İnsallah sizde beyenirsiniz. Afiyet olsun. (maklube yemenin en güzel usulu yer sofrasıdır.. O zaman daha lezzetli oluyor)

MALZEMELER:

Benim yapdığım maklube tarifi böyle. Kuşbaşı et (beyaz et veya kırmızı et fark etmez ikisiylede güzel oluyor) önceden haşladım. Soğanları yağda kızarttım. Salcayı, etleri, tuzunu, baharatını ilave edip azacık pişirdim. Patatesleri de kuşbaşı et büyüklüğünde doğradım, sıvı yağda kızarttım. Pirinçleri yıkayıp sade pilav yapdım. Sonra başka bir tencereye önce etlerden bir sıra döktüm , sonra pilav, sonra kızarmış patates ve yine pilav. Aynı işlemi malzemeler bitinceye kadar devam ettim . Tencereyi sallayarak malzemenin yerleşmesini sağladım (ters çevirdiyim zaman dağılmasın diye bu önemli). Tencereyi sofraya ters cevirdim yapdığım havuç ve çoban salatasını sırayla tencerenin etrafına süsledim. İki salata arasında bırakdığım boşluklara da yoğurt ekledim Sonra tencereyi kaldırdım ve o muhteşem görüntü ortada.

Afiyet olsun!

17 Ocak 2008

Hindistan Cevizli Kurabiye

  • 1 yumurtanın sarısı (beyazını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardagı hindistan cevizi ( içine)
  • 150gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (margarin de olur)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
Üzerine sürmek için : 
  • Önceden ayırdıgımız yumurta akı
  • Hindistan cevizi

  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. 
  • Hamurdan  cevizden büyük limondan küçük parçalar koparıp, elimizle küçük toplar yapıyoruz.
  • Önce yumurtanın akına sonrada  hindistan cevizine buluyoruz üste gelecek kısmı.
  • Sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz. 
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif rengini değişene kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun!

KAR.






Baküye kar cok az yağar. Bu defa da yağdı ama, tam on gün oldu erimiyor bir türlü. İlk yağdığı gün çok muhteşem manzara vardı her tarafta. Kartopu oynamaya hasret bakülüler o günün keyfini doya doya yaşadılar.

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM