- 1 yumurtanın sarısı (beyazını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 1çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardagı hindistan cevizi ( içine)
- 150gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (margarin de olur)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- Önceden ayırdıgımız yumurta akı
- Hindistan cevizi
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan cevizden büyük limondan küçük parçalar koparıp, elimizle küçük toplar yapıyoruz.
- Önce yumurtanın akına sonrada hindistan cevizine buluyoruz üste gelecek kısmı.
- Sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif rengini değişene kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun!
elinize sağlık,hepsi çok güzel gözüküyor,hele ki ramazanda:)benim ençok kurabiyeler dikkatimi çekti,blogumdan dolayı:)reçelli kalp kurabiyeniz çok hoş görünüyor.bunu da tariflerimin arasına eklemeyi düşünüyorum.iyi günler..
YanıtlaSil