17 Aralık 2013

Renkli Ramazan sofram ve Mutfağım




Aslında İnstagramda da çok soran olmuştu acaba onca kurduğum masanın tabaklarını nerede saklıyorum diye:)) Gönlü güzel o arkadaşlara gelsin asıl bu fotoğraf.. Evet Bir Mutfak Dilinin çalışma masası merak edilir. O tarifler nerede hazırlanıyor diye merak edilir ki bende çoğu blogcanın mutfağını merak ediyorum:))
İçimdeki merak hissi:))..



Birde bana Zevksiz diyenlere gelsin diyorum üzülerek :((
 
Zevk... Öyle bir şey ki tartışılmaz.. Özeldir güzeldir. Fazla eleştiriye acık degildir..
Eleştiri bile olsa yine döner aynı yere gelir.. Eline alır siyahı ama yine de bırakıp tutar beyazı. Eğer gönlü beyaz diyorsa..
Gel gör ki eleştirmek isteyen hep eleştiriyor.. Canı nasıl istiyorsa onu söylüyor sana.. Hani demiyorlar ki sen nasılsın acaba? Seni sen olduğun için kabul edemiyorlar..
Sevdiğin rengi, evinin dekorunu, giyimini eleştiriyorlar ve çoğu zamanda bunu ulu orta arkadaş ortamında yapıyorlar.. Sonra da aynı yanlışı kendileri yapıp komik duruma düşüyorlar..
Simdi böyle güzel bir sofrayı yayınlayıp, merak edilen mutfağımı yayınlayıp altına neden böyle bir not geçiyorum diye merak edilebilir..



Çünkü evimin dekorunu, düzenini, zevklerimi eleştirenler oldu:(( Burası böyle, surası böyle derken haberleri olmadan kıranlar oldu.. Kendimi tanıtmak istemem ama Allah biliyor ki insanları sevmek, yardım etmek asıl gayem, onları kimliğinden, milletinden, dininden ayırt etmeden sevmek hayatımın düsturu..

Yaratılış fıtratı insanoğlu kırılgandır..  Ufak bir şeyden kırılır.. Sonra da gel o kırılan kalbi almaya çalış, helallik al. O yüzden böyle uzun bir yola girmeden kimseyi kırmamak daha iyidir derim .. Ne yazık ki bunu böyle düşünmeyip arkasını düşünmeden bir parça dil ile kalp kırıp sonradan deli gibi acaba nasıl düzeltirim diye yorulanlar var..
Maalesef ki benim de yoluma çıkıp böyle uzun yola girenler oldu.. Bir, iki, üç derken birikip kasem çatladı..
Dedim ya seviyorum insanları, arkadaş canlıyım, herkesi olduğu gibi kabullenirim, bakmadım ben o kasenin çatlaklarına.. Bandı alıp yapıştırdım, ama sözümü dedim.. laf altında kalmam.. Hak olmasın, olan biteni karşı taraf da bilsin isteyenlerdenim ya o yüzden.. Aff ederim de biraz da uzak durmayı tercih ederim.. Bir daha üzülüp kırılmayayım diye..



Ne yazık ki laf şöylenmiş bir kere hemde senin arkandan.. Senin her konuda yardım elini uzattığın zamanda, senin can diyerek koştuğun anda, gurbet ellerde kimimiz kimsemiz yok bir birimize kardeş olalım diyerek omuz vermek istediğin zamanda.. Şöylenmiş iste: Ben çok zevksizmişim, birilerine bakıp düzen kuruyormuşum, birlerinden fikir alıp ev dekor ediyormuşum.. Neden olmasın birinden fikir almak, konuşmak, gördüğünü beğenmek onun değişik şeklini kendi evinde uygulamak. Bunun neresi " Zevksizlik" anlayamadım doğrusu..Kim anasından zevkli dogmuş, dekorcu dogmuş . İnsanlar göre göre, okuya okuya öğrenir ve bunu da cimrilik yapmadan herkesle paylaşır..


Düşünüyorum da bu ve bunun benzeri sözleri, hatta sınırı aşıp 6 yıl emek verip özendiğim blogum hakkında da hoş olmayan sözler söylemelerine, benden öğrendiklerini bana satacak kadar kendilerini küçük düşürecek seviyeye gelmeleri için ne ettim, ne ettim de  bana karşı bu kadar kin birikti içlerinde bunları söylemek zorunda kaldılar. Neden ihtiyaç hissettiler böyle sözler sarf etmeye:( Madem zevksizim, fikir alıyorum onlardan bunu neden başkalarının da bilmesi için çaba sarf ettiler yaa:((.. Neden bu kadar kıskançlık.. Benlik, burnu havada olmak.. Nereden geldiğini unutmuşlar gibi bu insanlar diye üzülüyorum.. :((.


Diyorum ki söylemiş olsam canım yanmaz, buraya da yazmam susup oturcam:( . Ama yok yapmadığım için göğsümü gere gere kendimi savunuyorum, savunuyorum ve diyorum ki ben iyilikten, sevgiden, yardımdan, hoş görüden, anlayıştan, derde ortak olmadan, sürpriz yapıp insanların yüzündeki o mutlu tebessümü görmekten başka bir şey yapmadım. Bildiğimi, gördüğümü söyledim..  Bunların aksini yapsaydım da canım bu kadar yanmasaydı, ama yok ben seviyesi düşük degilim:((  Düşüremem kendimi o kadar..

Aslında evet ya ben çok zevksizim neden mi ? Böyle zevksizlerle arkadaş olup konuşmuşum, muhabbet etmişim. Eleştiri yapıp, hor görmekten başka işleri gücleri olmayan, kıskançlığı, bulup aldığını başkasında olmasın diye cimrilik yapıp paylaşmayan böyle tiplerden ne kadar uzak olsam o kadar iyi diyorum simdi.. Rabbim her şeyi sen daha iyi biliyorsun diyorum.. Gönlüm rahat, üzülmeden üzmedim, canım yanmadan yakmadım, arkamdan konuşmadan konuşmadım.. Ama simdi dilegimi Rabbim biliyor.. 

Laf ağızdan çıkmasın bir kere o dolanıp gelir soylenene ulaşır illaki ki.. Söyleyene inanmayayım diyorum ama ne yazık ki bizzat bu duruma şahit olduğum için, söyleyenleri adim gibi iyi bildiğim için ne yazık ki zor da olsa inanmak zorunda kaldım.. Üzüldüm, kırıldım, incindim, hani kasem çatlamıştı bantla sarmıştım ya işte o bant maalesef kendi kendine çözüldü ve o kase ne yazık ki kırıldı :((.. Bir tek benle mi dertleri dedim acaba ? Baktım yok :((  Ne yazık ki yok.. Tedavisi olmayan dil hastalıgı ve sonuçu kendi adlarına oluşturdukları deprem :(( .. Arkadaş kaybı:((

Böyle güzel bir sofranın altına böyle üzücü bir şeyler yazmak istemezdim aslında ama sırf " Zevksiz" denildi diye, dekorum eleştirildi diye, birilerine bakıp fikir ediniyorum diyenlere, aslında ondan bundan fikir çalıp eski plak gibi sürekli aynı yerde dönen ve bu fikri kendi icadıymış gibi sunanlara, kısıtlı zevke sahip olanlara gelsin istiyorum özenle, zevkle, severek süslediğim mutfağım, ve Ramazanın son günü kendi ailem için kurduğum sofradan kareler koymak istiyorum..


Evet bu benim çalışma masam. Çalışma mekanım olan Mutfağım.. Ortadakı bu tezgah o kadar çok işimi görüyor ki.. Elimden tutuyor resmen. Altında da iki buyuk dolap var misafir için gerekli olan, o merak edilen tabakları orada tutuyorum:))
 Büyük gözükse de aslında üsteki dolaplar hiçte kullanışlı degil maalesef.. açtığın zaman en üsteki bölümden bir şeyler almak istiyorsun ama illa küçük tabure kullanmak zorunda kalıyorsun.. Yok şükür olsun aagıdakı dolaplar baya elimden tutuyor..

Aslında mutfakta baya eksik olan detaylar var.. Pencereye perde aldım ama daha takamadım, gönlümce halı almak istiyorum istediğim gibi bir şey bulamadım.. Mikrodalgayı kaldırmak istiyorum çok yer kaplıyor acaba küçük bulabilir miyim diye endişe ediyorum, masayı buradan kaldırıp öteki salona koymak istiyorum buraya yuvarlak beyaz masa istiyorum, avizeyi deyişse çook çok iyi olcak. Zaten eğri takmışlar sinir oluyorum.. Eşim hayatta uğraşmak düzelt desem. Işık veriyorsa kalsın der :((  falan filan.. İstekler çok inşallah Rabbim hayırlısı ile nasip eder diyorum.. Rabbim neler nasip etti çok şükür.. Geç olsun gönlemce olsun, hayırlısı olsun..


Evet geçelim masaya ..Masadaki detayları ayrı ayrı çok sevdim.. En sevdiğim renk olan turkuaz renkli ekmek sepetimi, Canım Betülün tatlı hediyesi olan tuzlugu, Pier1 nin indiriminden bulduğum çiçekli tabaklar ve onların aynı deseninde Jo- Ann dan bulduğum kumas ve o kumaşı runner olarak kullanma fikri.. Sürekli indrimi takip edip farklı desenlerde güzel kumaşlar bakıp alıyorum runner yapmak için.. Evde şu an baya birikti sıra hepsini kullanmakta..


Ve severek aldıgım küçük dondurma kapları. Bayılıdm bunlara ben.. İşinde kaşıkları da var yaa.. Nasıl tatlılar degil mi?
Masaya evde en son kalan yemekleri dizdim.. Şükürler olsun bir Ramazanın da şükrünü eda ettik.. Rabbim daha nice güzel Ramazanlar nasip etsin inşallah..



Evet  Özenerek çektiğim her kareyi ekliyorum ve sizin tatlı, güzel yorumlara bırakıyorum Mutfak Dilinin Mutfagını..
Eleştiriye de açıgım ?))  Hak ediyorsamsa neden olmasın..

Haylırlı, mutlu, huzurlu günlere.. Etrafınızda sizi sevenler olsun, sizi kıskananlar degil..


22 yorum:

  1. Canim instagramda gordum bi bakayim dedim kadiniz merakliyiz sonuçta maalesef ki anlattiklarin doğal şeyler çoğumuzun başına gelmiştir herkesin zevkinin ayni olması beklenemez mağazalarda neden çeşit çeşit urun var yoksa hepimiz tek tip yasasak ne kadar sikici olurdu bu dünya insanların içinde ne varsa dişina o sizar gün olur devran döner Kirilan kirildigiyla kalir. Beğenmeyen takip etmez yani kimseyi zorlamiyoruz. İnsanoğlu çiğ süt emmis Dedikler bu sikma canini demek ne kadar şuradan bir söz biliyorum tek kelime hasbunallah !

    YanıtlaSil
  2. Bir solukta okudum okadar guzel okadar sicak ve de coook zevkli bi mutfaginiz varmis cok begendim.guzel gunleriniz tum sevdikletinizle yenecek daha cok yemekleriniz olsun ins.canininzda sikilmasin o yorumlari yapanlara herkes biseyler soyler sizi bilen bilir.ben instagramdada sizin ve tariflerinizin sıkı takipcinizimcok basarilisiniz.sevgiler...arzu gencal

    YanıtlaSil
  3. Gercekten cok hos bir mutfaginiz var. Kurdugunuz sofra da cok hos. Tarifleriniz de birbirinden guzel severek takip ediyorum. Ke.dinizi uzmenize hic gerek yok. Bu dunya uzulecek dert edilecek kadar uzun degil. Hic aldiris etmeyin soylenenlere. Herkes basarili olan insani cekemez. Siz onlari umursamayin bile. Dumduz yolunuzda ilerleyin. Dert etmedihiniz zaman her sey daha guzel olacaktir. Bana da beklerim. Sevgiyle kalmaniz dilegimle...
    Esin

    YanıtlaSil
  4. Boşver desemde kizmis kirilmissiniz bir kere.İnsanoglu böyle hiçbir birikimi bilgisi olmasa bile uzmanmis edasıyla bilgelik taslamaya,hukmetmeye çalışıyorlar.Belkide insanlara karşı biraz mesafeli durmak daha az uzulmemizi sağlar.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. bence mutfağın gayet şık ve güzel canım.kaldıki herkesin zevki,renk anlayışı tasarım düşüncesi farklıdır.kimsenin kimseyi bu konuda eleştireye hakkı olduğunu düşümüyorum.ayrıca masada harika.emeklerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel ,geniş ,ferah,düzenli, harika ,zevkli, renkli, kişilikli, sıcak, samimi,bütün güzel sıfatları hakeden mutfak ve sahibesii ve kurduğunuz emek verdiğiniz tüm sofralar .(Eleştirenleri lütfen kafaya takmayın,üzmeyin canınızı)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel yaa.Harika rengarenk ve insanın içini ısıtan neşelendiren bir sofra olmuş.Rabbim nice ramazanlar nasip etsin.Ellerinize emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. ayy cok guzel olmus yaziniz. Ne kadar da dogru soyluyorsunuz. Son cumlenize ozellikle bayildim etrafinizda sizi sevenler olsun kiskananlar degil. cok dogru ! Insanlar elestirmeyi, yargilamayi, bilmeden yorum yapmayi, kirmayi cok seviyorlar. Takmayin derim, degmez. Ayrica bana gor de mutfaginiz zevkli, masaniz rengarenk neseli civil civil. simdi kim dogru soyluyor onlar mi ben mi ? Bence en dogru karar veren sizsiniz. Sizin hayatiniz sizin zevkiniz size gore guzelse mutfaginiz , kesinlikle guzeldir !
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. memur olduğum için boş zamanlarımda siteleri takip ediyorum. çok ayıp yapmışlar. başkasının evine karışmak görgüsüzlüktür. mutfağınız MAŞAALLAH çok şirin görünüyor. önemli olan insanlık. bıçak yarasıgeçer ama dil yarası geçmez. moralini bozma boşver. negatif enerji veren insanlarla mecbur olmadıkça görüşme. bak ben işitme engelli bir bayanım. işte iken akşama kadar susuyorum kimse benimle konuşmazlar. ama herşeye rağmen elhamdülillah rabbim ve ailem var :) seninki de var MAŞAALLAH gerisi boşver. tly dnz

    YanıtlaSil
  10. ahh canım benim bu yaşadıklarının tek sebebi seni kıskanmaları biliyorsun değil mi? insanlar artık o kadar çirkinleşti çirkefleştiki kendi mutsuzluklarından dolayı başka insanlarıda mutsuz etmek istiyorlar,evet seni belki hiç görmedim ama sıcaklığın samimiyetin geçiyor insana üzülme sen mutluyum başarıyorum ki bir şeyleri kıskanılıyorum diye düşün.
    ınstagram kullanıyoruz ve birbirlerimizin evlerine misafir oluyoruz bir sürü şey öğreniyorum yeni şeyler görüyorum uyguluyorum ne kötülük var bunda mesela ben siyah masa örtüsü kullanmazdım senin blogunda görüp sevdim kendime aldım :) kıskançlık mı bu şimdi :) sen boşver takmamaya çalış ve bu tarz insanları uzak tut hayatından:)
    cansın sen bu sofra ve mutfağın çok güzel hep huzurla yaşa güzel yuvanda :)
    mutfak fotolarımı eklemek ne zamandır benimde aklımda:)

    YanıtlaSil
  11. Canım senin mutfağını tenkid edenler benim mutfağıma gelsinler. Hayatta hiç anlayamıyorum şu kadın milletini. dost gibi görünüp arkadan çekememezlik. bizim ülkemize has bir durum bu başak yerlerde göremezsin.. ama olsun hasetlik fesatlık, kıskançlık önce sahibine zarar veriyor. hayatını cehenneme çeviriyor. değer mi? halbuki kıskandığı insan hiç bir şeye sahip değil sadece bir emanetçi... ama gözler körelmeye görsün hakikati göremiyor.
    Dünya da kimse kusursuz değil birini bulsan birini bulamıyorsun, burası cennet değilki her şey dört dörtlük olsun... kusur aramaya gelen hiç gelmesin insan birbiriyle Allah rızası için dostlaşıyor, maksadımız gösteriş birbirimize hava atmak değil ki. zaten öyle insanların ayakları altına en kıymetli taşları sersen gene takacak bir kulp bulurlar.. Önemli olan Rabbimizin bizden razı olması.. insanları razı etmek zor Rabbimize bile ne kadar nankörlük yapıyorlar... biraz uzun oldu kusura bakma canım

    YanıtlaSil
  12. sen de kirilabiliyormssun demek! oyle sicak kanli, herkese sevecensin ki,pek ihtimal verememistim sanki.:)
    herkesin hissettigi duygular bunlar... kimimiz daha cok, kimimiz daha az... guzel gonlunun kiymetini bilenler ciksin karsina umarim..

    YanıtlaSil
  13. Esas yazacağım şeyi unutmuşum. :) ben bayıldım mutfağına tertemiz, miss gibi baktıkça bakasım geldi inan içim açıldı baktıkça maşaAllah bin kere!! kalabalık aile olduktan sonra eski düzenimi koruyamadım artık ben, dikişte araya girince tam istediğim gibi düzenli olamıyorum. Allah can sağlığı versin değil mi?

    YanıtlaSil
  14. Belliki sizi sevdiğiniz, beklemediğiniz birisi kırmış ve çok incinmişsiniz... Sizden helallik almalı bence, çünkü sizi İg'den takip ediyorum, gayet esprili, geniş görüşlü, geniş ufuklu, güzel gönüllüsünüz. Herkesin sizin kadar meziyetleri olamaz maalesef, olsun ne derlerse desinler, günahınızı almışlar, biz (bendeniz ig: @fatmaayten) ig.de 8852 kişi ve bu blogdaki ........... kadar insan sizi sevip beğenip takip etmişiz. Nasıl eleştirmesinler sizi nasıl kıskanmasınlar ;)) Meyve veren ağaç taşlanırmış. Evin, mutfağın, sofraların, yazıların, bloğun, kalbin pırıl pırıl, ışıl ışıl... Başarıların güzelliğin daim olsun sevgili Samire.....

    YanıtlaSil
  15. aaa kesinlile cok begen dim.ama bir sikayetim var benim instagramim yok lutfen buraya daha cok vakit ayiriiiin

    YanıtlaSil
  16. ben geldim canım kim demiş zevksiz diye harika benim gülüm:)))

    YanıtlaSil
  17. Canım mutfağın geniş ve ferah görünüyor, ortada tezgah olan mutfaklar hoşuma gidiyor, kullanışlıdır diye düşünüyorum. Ayrıca sofranda rengarenk, diğer sofraların gibi çok güzel, onları sevgiyle hazırladığını ekrandan bile hissedebiliyor insan:) Sağlık, huzur yerinde oldu mu eksikler zamanla tamamlanıyor.
    Mutfağında daha nice keyifli lezzetler hazırlaman dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Zevkler ve renkler tartışılmazmış, ama diyenlere inanamıyorum.Kesinlikle herşey çok güzel,ama en önemlisi herşey emekle yapılıyor. Ben zevkle takip ediyorum,siz beğeniyor musunuz? Önemli olan o, tabii ki eleştirilere açığız,ama ben de zaman zaman alınıyorum. Sevgiyel kalın.

    YanıtlaSil
  19. Nasilda duygulara tercuman olmussunuz.. Neden birbirimizi insan oldugumuz icin, kendimiz oldugumuz icin sevemeyiz acaba??? Annecigimin bir sozu vardir nedense bugunlerde cok dilime dolaniyor "en iyide kendini bil, en kotude kendini bil" kisi eniyi kendi bilir, kendini diye bende ekliyorum.. Siz mutlumusunuz? Esiniz, cocuklariniz mutlumu?? Gerisini bosverin.. Allah a emanet olun..leyla sultan

    YanıtlaSil
  20. gercekten guzel ve kullanisli bir mutfaginiz var :) sizi kiranlar bence yaniliyorlar belkide kendi zevksizliklerini size laf soyleyerek bastiriyorlardir iclerinde.instragamdanda takip ediyorum sizi.rabbimden ailenizle huzur ve agiz tadiyla oturmanizi dilerim.tebessum eksik olmasin yuzunuzden.saglicakla kalin :)

    YanıtlaSil
  21. senden iyisi seni kötülemez derdi arkadaşımın annesi :)
    ben çok beğendim mutfağınızı :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM