31 Ekim 2013

Kabak Tatlısı ile Süslenmiş Damla Sakızlı Muhallebi..



Dışarıda Yağmur.. Sıcak Austin günlerinin ardından gelen yağmur..
Sabah saatlerinden başlayan ara ara yağan ve şu an da şiddetlenen.. 
Hatta gök gürültüsü biraz da sokaklarda akan sel..


Oglen çekmiş oldugum boyle güzel bir görüntü..
Gülün üzerine düşen damla.. 
 

Gecenin saat 1:16 sı.. Ve ben ilk defadır yaptığım bir lezzetin tarifini ve fotosunu ayni gün bloga koyuyorum. Büyük bir başarı benim için..  Çok sevdim ki ben bu tatlıyı kesin sebebi odur..

Evde vanilya bitmişti.. Bizim Reyhan bakkala da gelecek diye bekliyoruz.
Evet evde vanilya yoktu ama tatlı yapmak için bahane de çare de çoktu... Bahane misafirdi care de imdadıma yetişen bayram şekeriydi..
Bayramda aldığım Ülker Damla Sakızlı şeker vardı evde.. Geçen gün de Halloween-yani Cadılar bayramı- nedeniyle marketlerin önlerini kuru kutu dökülmüş kabaklarda indirim vardı alıp gelmiştim eve..
Amerika`da bu ara bir Halloween`dir gidiyor.. Her yer acube şeylerle süslenmiş. Burada sevemediğim tek bayram. :(( Bu bayramın sevdiğim tarafı da var tabi.. O da her yerde dolu dolu turuncu kabaklar :))

İşte bu ikilinin katılımı ile güzel bir tatlı yapmak istedim akşamın tatlı misafirlerine.. 



Muhallebiye sadece 6 tane damla sakızlı şeker ilave ettim.. Tadı süper oldu.. Sizde muhallebi yaparken vanilya yoksa bu şekerlerden ekleyin, yoksa evdeki her hangi bir kokulu şekerlerden olur, o da yoksa siz bir koşu bakkala gidin, " Ay kim gidecek bakkala" diyorsanız ee kusura bakmayın sizin canınız bir şey yapmak istemiyor.. Yani kısacası canınız tatlı çekmemiş en iyisi siz bir çay koyun, içine iki kaşık beyaz şeker ekleyin için yatın.. :)).


Eğer varsa bu şekerlerden evde, canınız da tatlı çekmişse o zaman kolları sıvayın.. Tarif burada nasılsa yapın bir tatlı.. Tatlı yiyip tatlı konuşalım diye :))


Kabak tatlısı için malzemeler:

  • 1 orta boy tatlı kabak ( yaklaşık 500 gr) ( Amerika`da bu tatlıyı resimde gördüğünüz kabaktan yaptım)
  •  2 su bardağı şeker

Muhallebi için malzemeler:

  • 4 su bardagı süt.
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası ( tepeleme kaşık degil)
  • 2 yemek kaşığı un ( tepeleme kaşık degil)
  • 5-6 tane Ülker Damla sakızlı şeker ( veya 1 paket vanilya) 

Süslemek için :

  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 paket krem şanti 
  • İrice çekilmiş fıstık veya ceviz

Hazırlanması:

  • Kabağın kabuklarını soyuyoruz. Kup şeker büyüklüğünde doğruyoruz. 
  • Tencereye koyuyoruz üzerine 2 bardak şeker ekliyoruz yumuşayıncaya kadar ocakta pişiriyoruz. 

  • Çok pişip ezilmeden kabakları delikli kepçe yardımıyla şekerli suyunu süzerek bir tabağa alıyoruz.
  • Soğuması için bir kenara koyuyoruz.
  • Muhallebisi için tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu koyup tel karıştırıcı ile karıştırıyoruz un ve nişasta süte iyice karışsın diye.
  • Ocağın üzerine koyup 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra damla sakızlı şekeri de ekiyoruz ve muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. 
  • Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıyoruz en az 2 dakika sürekli mikserle veya tel karıştırıcıyla 
  •  çırpıyoruz. 
  • Ilık muhallebiyi kuplara eşit şekilde paylaştıralım. Yaklaşık 9 kup oluyor. 
  • Bir az bekliyoruz muhallebi soğusun diye . (Çabuk soğuması için buzluğa koydum yaklaşık 15 dakika kadar)
  • Sonra soğumuş olan kabakları bir kaşık yardımıyla kupalara eşit şekilde paylaştırıyoruz. 
  •  1 bardak soğuk süte 1 paket krem şantiyi ekliyoruz ve mikser yardımıyla koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz. 
  • Krem şantiyi sıkma torbasına koyup tatlının üzerini süslüyoruz. 
  • İrice çekilmiş fıstık veya ceviz de serpip servis yapıyoruz. 
  • Afiyet olsun..

19 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. hem damla sakızı hem balkabağı harika bir uyum ellerinize sağlık görüntüsü de
    çok hoş.sevgiler http://emekkafee.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Samire'cim bu ara hep İnstagram'dan yazıyorum sana bloğunada uğramak istedim ellerine sağlık çok severim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. of of nasıl da lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık canım.sevgi ve muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  5. iki harika lezzet bir araya gelince görüntüde hayliyle cezbedici oluyor
    cok güzel görünüyor ellerine saglik canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. selamün aleyküm hanımefendi. uzun zamandır sizi takip ediyorum. gerek yazılarınız gerekse tarifleriniz hoşuma gidiyor. işitme ve konuşma engelli bir bayanım. muhallebi güzel olmuş. elleriniz dert görmesin. kayseri'den size sevgiler =) emailim yok

    YanıtlaSil
  7. mmm...cok leziz görünüyorlar :) Benim de cok severek yaptıgım ve yedigim bir tatlıdır:) ama ben kabakları eziyorum..böyle de cok güzel görünüyor, denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  8. şu cadılar bayramından hiçbirşey anlamıyorum artık türkiyede bile kutlayan çok inanabiliyormusun!! özentilikte sınırımız yok ne yazıkki:(
    neyse konumuz bu değil senin şahane tatlın eminim ki süper olmuştur damla sakızına bayılırım zaten ellerine sağlık.
    fotoğraflar gene süper çiçeği ayrı sevdim.

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık samirecim.
    bende bu tarz tatlılarda evde damla sakızı kalmamışsa damla sakız aromalı sakızlardan kullarımırım.;)
    çok ta hoş olur tadı.
    öperim gülüm..
    gülü kokladımm.;)

    YanıtlaSil
  10. hem kabak tatlısına hem damla sakızlı muhallebiye aşık olan ve diyette olan benim için olabildiğince lezzetli ve orta hafiflikte bir tatlı olmuş :) BA-YIL-DIM! Ellerinize sağlık acil kabak bulup denemek istiyorum şu an :)) Bana da beklerim biraz konularımız farklı ama ilgini çekecek bir şeyler bulabileceğini düşünüyorum :) ojesandigi.blogspot.com Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba canım vakitsizlikten hiç blogları gezemez oldum ama sana uğramak istedim tatlın harika olmuş her zaman ki gibi ellerine sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Samirecim selam instagramda begenmek ve yorum yapmak daha bir kolay oluyor galiba bu yorum yazma isine biraz eriniyorum ben.. ama bu tatliyi instagramdan hatirlayarak hem tarifine bakim hem de ziyarette bulunayim dedim cok cok guzel gorunuyor emeklerine saglik kocaman sevgiler gonderiyorum..:-)

    YanıtlaSil
  13. Ya şu kabağı benden başka pek seven yok evde:)
    Ahh sevseler neler neler yapıcam da bi kekini yapmıştım geçen sene o kadar:)
    O da anlaşılmıyor zaten kekin içinde:)
    Tam benlik bir tatlı olmuş bu:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  14. Ayy Samire'm ben şimdi cok utandim :(
    Ben seni blogdan izlemiyormusum ya :((
    Cok özür balim.
    Bende diyorum niye benim kontrol panelime düşmüyor :(
    Bir de buradan öpüyorum seni ;)) :*

    YanıtlaSil
  15. Ben de balkabağı almıştım değişik bir tarif görürsem yaparım diye. Bu tarif tam üstüne geldi:)Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Samire.Uzun zamandır tariflerini severek uyguluyorum.Yine harika bir lezzet ve sunum.Ellerine sağlık.Benim blogumada ziyarete beklerim. http://hulyalimutfak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. Hayırlı akşamlar canımcım.
    Kabağı karşıdan sevdim ne değişik tatlıyı aldım nefis mmmm sevgimi bıraktım:)))

    YanıtlaSil
  18. Elinize sağlık çok güzel görünüyor
    bu da benim kabak tatlısı tarifim :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM