12 Eylül 2013

Cevizli Kurabiye



Bizim evin neredeyse her gün bir telası var.. En çok a benim.. Acaba yarına okula ne koysam çocuklara öğlen yemeğine.. Okulda öğlen yemeyi var tabi ki.. Yalnız burası Amerika olduğu için ve bizim o yemeklerin nasıl piştiğine dair bir bilgimiz olmadığı için, olsa bile tadı bize farklı geldiği için her gün evden bir şeyler koymak zorundayız.
Tam olarak 3 kişilik ve bu üç kişiden birisi özellikle kızım Esra Betül yemek seçme konusunda çok becerikli olduğu için beni olabildiğince zora sokuyor..
Kurabiye , patatesli poğaça en başta gelen tercihlerinden hanımefendinin.
Dışarıdan alınan Ülker marka lezzetlere de hayır demez hani:))
Burada Ülker marka bulmak çok kolay olmuyor. Olsa bile gerçekten pahalı oluyor.. Sürekli almak bütçeye zarar vermiş olabilir:))
Zor zamanlar için alıp evde bulunduruyorum ama kendim yapabildiğim sürece de kurabiye, poğaça, pizza yapmaya çalışıyorum evde..


Bu kurabiyeleri de çok sever hani annesinin nergis kokulusu..  Yağı buzluktan çıkarmışken bir koşu yapsam dedim.. Eski bir tarif.. Tatlı bir ablam vardı Makbule abla.. Eline sağlık olsun o yapıp getirmişti Esra`cıma doğum yaptığım zaman..  O zaman bunu çok sevmiştim ve bolca yemiştim ki sütten bu lezzet nergis kokuluma bulaşmış galiba ondan çok seviyor olabilir ...
Makbule abla findik yağını çok tüketirdi ve bu kurabiyeye de fındık yağı eklemişti. Ondan da lezzeti harikaydı belki de..
Bulursanız eğer sıvı yağ yerine fındık yağı ekleyerek yapın bu lezzeti..
Tarifi 2008 yılında Hindistan cevizli kurabiye diye eklemiştim..
Şimdi de aynı tarifi Cevizli Kurabiye diye ekliyorum..



Malzemeler:
  •  150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (margarin de olur)
  • 1 yumurtanın sarısı (beyazını üstü için ayırıyoruz)
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı robotta iyice çekilmiş ceviz.( içine konulacak üzerine degil)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
Üzerine sürmek için :
  • Önceden ayırdığımız yumurta akı
  •  İrice çekilmiş ceviz

Hazırlanması : 
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. 
  • Cevizden büyük limondan küçük büyüklüktü hamur alıp, elimizle küçük toplar yapıyoruz.
  • Önce yumurtanın akına sonra da cevize batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz
  • Arzuya göre ister hindistan cevizine, ister çekilmiş fındığa batırıp tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 (350F) dereceli fırında pişiriyoruz. 
  • Pişerken dikkat edin kurabiye çok kızarmasın, hafif beyaz kalacak şekilde pişecek.

Afiyet olsun! 

7 yorum:

  1. Anne eli değişmiş lezzetlerin yerini hiç birşey tutamaz. Ne mutlu sana kurabiye yapacak kuzucuğun var :)

    Ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim.. Evet cocuklar cok seviyor..

      Sil
  2. Nefis bir çay kurabiyesi olmuş,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Evde yapılmış gibisi var mı içinde ne olduğu belli ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Süper bir tarif. benim siteme de beklerim.

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM