31 Mart 2013

Tavada Pizza



 Kahvaltıda, 5 çayında, aksam, gece hiç önemli değil börekleri, çörekleri, kekleri götürüyoruz mideye.
Sonra da neden kilo alıyoruz.. Nasıl vereceğiz bu kiloları derdine düşüyoruz. Diyetler, yeşil çaylar daha neler neler..
İsi bastan sağlama alsak iyi olur da yapmıyoruz..
Seviyoruz ama misafiri harika kahvaltı sofralarını gece muhabbetini..  Olsun ya ben seviyorum hamur islerini..
Çok kolay kilo alan biri değilim, onun rahatlığımı var ne bilmiyorum ama seviyorum hamur işini..


Hele böyle lezzete asla hayır demem..
Ekmek tarifi peşinden pizza tarifi hamur isini sevdiğimin göstergesidir:)
Tarifi yine bizim tatlı arkadaşımız Kuaybe`den aldım. Arkadaşın fırını bir kaç aydır bozuk. Buda böyle güzel tariflerin ortaya çıkmasına vesile oldu..
Belki de bu lezzet hiç akla gelmezdi.. Her tarifin ortaya çıkma sebebi var ya bu tarifin de ortaya çıkma sebebi fırının bozulması :)
Tarif hem kolay hem lezzetli hemde görüntüsü muhteşem.. 
3 harikalık bir aradaysa gelsin o zaman tarif ki hepimiz bir pazar kahvaltısı için yapalım.. :)
Ben oyle yaptım cunku. Martın son gunu Amerikanın Easter bayramı her yerin kapalı oldugu bir günde, pazar kahvaltısında çocukları mutlu etme adına ozenli bir sofra kurdum ve boyle guzel lezzeti yaptım. Masamızda   eksik olan tabak  tatil gunu olmasına bakmayarak işe giden esimin tabagı :( Her pazar oldugu gibi ...
Ama her kahvaltı soframızın dizi keyfi eksik degil.. Arka fonda 80`ler dizisinin 38. bolumu ..



Malzemeler

  • 1/2 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 cay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un


Üzerine :

  • Rendelenmiş kaşar
  • bir yemek kaşığı domates salçası ( salça yerine ketçapta olur)
  • Nane veya kekik
  • Kırımzı pul biber..




Hazırlanması :

  • Tüm malzemeleri karıştırıp çok sert olmayan hamur yoğuruyoruz.
  • Hiç bekletmeden çok ince bir kat çeklinde kenarı hafif yüksek tavaya yayıyoruz. 
  • Uzerine biraz sulandırılmış salça ve ya ketçap sürüyoruz.
  • Sonra kaşar rendesi serpiyoruz bolca..
  • Üzerine isteğe göre nane veya kekik serpiyoruz
  • Sonra tavanın kapağını kapatıp bekletiyoruz.
  • Hamur biraz kabarıyor yaklaşık yarım saat.
  • Sonra ocakta kısık ateşte sürekli çevire çevire pişiriyoruz.
  • Hamurun altını kontrol enin rengi hafif dönmüşse olmuş demektir..
  • Ocaktan alıyoruz, pizza hazırdır..
  • Afiyetle bir pazar kahvaltısında yiyoruz..




23 yorum:

  1. Nefiiiisssss görünüyooor... Ellerinizee sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. bende Mayasız tavada yapıyorum nefis oluyor .sizinkide nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Üstü hamur kalmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamur ince olmazsa hamur olur evet. Kisik ateste agzi kapali olursa vede hamur ince olursa hic bir sey olmaz insallah.

      Sil
  4. Ben tacada mayasiz yapmistim arkadasim... ama bu tarifi denemeliyim... goruntusu de harika emeklerine saglik....

    YanıtlaSil
  5. ahhh çok haklısın canım malesef herkez sizin gibi şanslı değil kilo konusunda .mesela ben canım ama dediğin gibi
    misafirsizde olmuyor napalım
    tarifinde harika bayıldım çok güzel nefis ellerine sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Dun aksam aklimizdan gecti inanki evde pizza yapmayi denesek mi diye, sonra cesaret edemedim. Sizin tarifiniz iyi denk geldi:) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  7. offf.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Nefis olmuş ama vallahi en çok peçetelerin katlanış şekillerini beğendim :) o ne kibar katlama şekli öyle,afiyet şeker olsun..

    YanıtlaSil
  9. Tam da öğlen saati. Nasıl acıktım anlatama. Bu ne güzel bir görüntü. Nefissss. Denemek istiyorum ama bi sorum olucak. Çevirerek pişrmek derken ters düz mü edicez pizzayı o zaman kaşarlar yapışmaz mı peki ?

    YanıtlaSil
  10. vallahi görüntü nefis nefis ellerine sağlık yapımıda kolaymış denemeliyim
    masanızda çok şirin olmuş:)
    80 leri bende çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canim piza nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  12. Instagram da gorunce zaten beni benden almisti :) Simdi buradan detayli gorunce daha da bi fena oldum komsum :) Ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım.Pizza olsun da nerede olursa olsun ;) selamlar...

    YanıtlaSil
  14. yapilacaklar listesine aldim insallah! IG gorunce zaten heveslendim:))

    YanıtlaSil
  15. Ben de bu gece kesiin görücem rüyamda :)

    YanıtlaSil
  16. beh beh beh...hamileler bu sayta kesin girmesin)))

    YanıtlaSil
  17. sadece 'cevire cevire' sozunu anlamadim, tez tez ters mi cevirp bisirmek lzmdi? kasar tavaya yapismazmi

    YanıtlaSil
  18. offf ne güzel olmus tam sevdıgım gıbı peynır uzadıkca uzuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  19. Siten tariflerini çok beğendim. Amma ben mutfak dili kimdir deki kendini anlatmana bayıldım, ne güzel anlatmışsın bir solukta okudum,

    YanıtlaSil
  20. Samirem biraz önce yaptım hamurun tarifini ev bir sürü ergenle dolu olduğundan tavada değil de fırında pişirdim hamur inanılmaz lezzetli oldu. tarifi 3 katı yaptığımdan biraz hamur arttı yarın sabahta yapıcam. iğde paylaşırım. bu gun telaştan çekemedim. Öptüm canım arkadaşım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  22. Hem cok basit hem sevdigim bi tarif oldu,paylasim icin tesekkurler..

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM