Kek Kek, Kek.....
Aynen sürekli kek yapasım var. Eskiden yılda bir kere bile denmeye korkardım kabarmıyor diye.
Son 1 ayda en az 3 tane kek yaptım...
Bide harika kabarıyor ya.. Onun için çok mutluyum..
Sanırım bu gün de yapacağım ama yapmadan önce size yaptığım son kekin tarifini yazmak istiyorum..
Güzel oldu sadece kafadan salladım tarifi nasılsa bir çok kek tarifi aynı.. :))
İşte tarif:
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 bardak şeker ( yani 6 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı portakal suyu ( ben olmadığı için limon limonatası kullandım)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu ( baking powder kullanan arkadaşlar 1.5 cay kaşığı baking powder kullanabilirler)
- 2,5 bardak un ( hamur ne çok cıvık ne de çok koyu olmamalı muhallebi kıvamı iyi un az gelirse ekleyebilirsiniz)
- 4 adet portakal
Hazırlanması:
- Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
- Yağı, portakal suyu, vanilyayı da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz.
- Sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave ediyoruz ve yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Çok değil, biraz karıştırsak yeterli olur. Portakalın kabuğunu soyup elimizin serçe parmağı genişliğinde ( bir çoğumuzun serçe parmağı geniş olabilir o zaman o parmağın yanından az küçük olacak halkalar) halka halka kesiyoruz. Hepsi ayni boyda olmuyor tabi halkaların. Büyük boyları kullanalım sonra kalan küçük boyları da kalan bazı boşluklara koyabiliriz.
- Büyük kek kalıbını alıyoruz ( malzeme çok olduğu için büyük kalıp daha iyi olacak) katı yağla margarin veya tere yağı fark etmez yağlıyoruz.
- Karışımı döküyoruz, kestiğimiz portakalları (küçük hafif aralıklı diziyoruz. ( resimde olduğu gibi)
- Nasıl dizildiğini göstermek için önce böyle bir resim çektim ve küçük tatlı bir elden yardım aldım. Tabi ki böyle dizmek zor oluyor.
- İste bu resimde olduğu gibi yapıyoruz. Karışımın hepsini boşaltıyoruz kalıba sonra dilimleri diziyoruz. ama dibe doğru çok fazla bastırmayın portakalları. Hafif yukarıda kalsa olur çünkü kek kabarınca portakal zaten içe doğru gömülüyor..
- Önceden ısıtılmış 180dereceli ( 350 F) fırında yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Kek kabarıp üzeri kızarınca kurdanla kontrol ediyoruz içi de pişmişmi diye..
- Kürdanı keke batırıp çıkarınca hamur bulaşmamışsa kek hazırdır. Yok eğer kürdanın üzerine hamur yapışmışsa o zaman 5-10 dakika daha beklemek lazım pişmesi için..
- Kek pişince fırından alın, dışarıda 10 dakika kadar bekleyin, sonra ters çevirip kalıptan çıkarın..
- İyice soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
Afiyet olsun !
ınstagramda gördüğümde çok beğenmiştim ellerine sağlık canım benim
YanıtlaSilbende kek yapmayı çok severim yeni tarifini de merakla bekliyorum:)
Çok güzel olmuş Samirecim portakallar dilimlerde portakallar çok hoş görünüyor..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok güzel bir fikir harika olmuş.aklıma not ettim.ellerine saglık,hoşçakalın.
YanıtlaSilHarika görünüyor çok güzel olmuş ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine saglik, cok guzel gorunuyor kekin. Mutlaka deneyecegim, gorusmek uzere :)
YanıtlaSil)
yaaa oo nasıl güzel bir görüntü...
YanıtlaSilaklın afikrine sağlık canım....
çok başarılı...
ellerine sağlık.....
Bol portakallı, enfes bir kek olmuş. Ellerinize sağlık, afiyet-şifa olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
görünümü çok hoş olmuş ellerine sağlık çok farklı bir sunum hazır meyve suyuda koyabiliriz sanıyorumki :)
YanıtlaSilhttp://gizemselmutfak.blogspot.com
Ellerine saglik canim afiyetler olsun
YanıtlaSilgörünüş çok güzel, ayrıntılı paylaşım için teşekkürler eline sağlık.
YanıtlaSillezzetli Portakallı Kek :)
YanıtlaSilПоздрави! :)
görünüşü değişik olmuş:) yerken keyif verdi mi merak ettim. dilim portakalı yemek nasıl oldu ki kekin içinde
YanıtlaSilHiiim böyle nefis keki kim sevmez ellerine saglik canim,
YanıtlaSilsevgiler.....
Canım nefis bir kek sunumda çok şık ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilGoruntu cok hos , resimlerle nasil yapildigi da cok net anlasiliyor , emeklerine saglik canim.
YanıtlaSilGörüntü çok hoş,portakallı mis kokulu nefis bir kek olmuş.Ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilO portakal dilimleri ne kadar da güzel görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık.ilginç bir kek olmuş.deneyeceklerim arasına girdi bile.bloğunuzda çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz.elinize,emeğinize sağlık.
YanıtlaSilbir de bu adresimle yorum bırakayım dedim:) ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor gerçekten ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok güzel olmuş dilimlenmiş hali matruşka bebeklere benziyor :))
YanıtlaSilellerine sağlık
Aman ya rabbim ilk kez böyle bir şey görüyorum. Muhteşem !
YanıtlaSilTATlı tarifler yarışmamıza beklerim.
ilk defa böyle dilimli bir portakallı kek görüyorum ! nefis duruyor...
YanıtlaSilçok farklı bişey olmuş ben de deneeceğim en yakın zamanda benimde blogum var beklerim mmutlu kal..
YanıtlaSilGercekten cok degisik gorunuyorlar :O Cok ilginc, bir o kadar da leziz duruyorlar, ellerinize saglik.. :)
YanıtlaSilBayıldım, 40 yıl düşünsem o portakalları kekin içine öyle dizmek aklıma gelmezdi.Ellerinize sağlık.Bana da buyrun.Sevgiler
YanıtlaSilBayıldım, 40 yıl düşünsem o portakalları kekin içine öyle dizmek aklıma gelmezdi.Ellerinize sağlık.Bana da buyrun.Sevgiler
YanıtlaSilBen bu tarife bayıldım. Evde birsürü portakal var bugün vakit bulursam ilk fırsatta deniycem. Teşekkürler paylaşımınız için.
YanıtlaSilPortakallı bir tart yapmıştım acılık vermişti portakallar o günden beri portakal dilimlerini kek ya da tartta kullanmaya çekinirim.Merak ettiğim keke acılık vermiyor mu?Vermiyorsa süper hemen defterime not alırım.Leyla
YanıtlaSil