Bu tada söylenecek çok güzel sözler vardır;
Kolay
Nefis
Enfes
Harika
Immmm...
Sadece yerken aklıma gelenlerdi yukarıda yazılanlar...)))
Yaparken düşündüklerime gelince, aşağıda:
Acaba uğraşmasam mı?
Kim yer bunu benden başka?
Sade olmaz mı?
Çok pişirsem dağılır mı?
Düşünmek, yapmak, tatmak gerek anlatmakla olmaz...
Malzemeler:
- Patates ( ince kabuklu olursa daha iyi olur)
- Sıvı yağ
- Kaşar peynir ( holland pendiri azerbaycanlı arkadaşlar için)
- kuru nane, kuru reyhan,
- tuz, karabiber
- Patatesleri tutturmak için tahta şiş veya çöpler (gerekli olursa)
Hazırlanması:
- Patatesleri yıkıyoruz, kabuklarını soymadan bıçakla küçük parmağımızdan biraz ince dilimler halinde kesiyoruz. Dikkat ediyoruz sonuna kadar kesmiyoruz.
- Patateslerin üzerine kaşıkla sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Kuru nane, kuru reyhan, tuz, karabiber serpiyoruz kestiğimiz dilimlerin arasına.
- Eğer bu işlemi yaparken patateslerin dilimleri kestiğimiz yerden kopar, ayrılırsa,o zaman tahta şişle veya tahta çöple tuttururuz.
- Hazır olan patatesleri tepsiye diziyoruz ve 170 C 30 dakika pişiriyoruz. amerika da olan arkadaşlar için fırın ayarı 200 F olacak)
- Kaşar peynirinden patateslerin arasına sığacak şekilde ince dilimler kesiyoruz.
- Hafif yumuşamış olan patatesleri fırından çıkarıyoruz,kontrol ediyoruz patatesler yeteri kadar yumuşamış mı diye, yumuşamışsa ince dilimlenmiş kaşar peynirinden bir dilim alıp patatesin her bir dilimini arasına yerleştiriyoruz ve tekrar fırına koyuyoruz.
- Eğer patatesler hala sert kalmışsa, yeniden fırına koyuyoruz biraz daha pişiriyoruz, sonra çıkarıp kaşar dilimlerini arasına yerleştiriyoruz ve fırına veriyoruz.
- Patateslerin kaşarı eriyip, üstleri hafif kızarınca fırından alıyoruz.
- Sıcak servis yapıyoruz
İnce kabuklu taze patates daha iyi olur bulabiliyorsanız eğer.
Afiyet olsun !
canımm benimm..
YanıtlaSilbu ne şık ve leziz bir tarif böylee:)
ben bunu kısmetse hafta sonu kahvaltımıza yaparım inşallahü teala...
çokk cici bir sunum olmuş gerçekten...
birde gözüme takılan,sanki patateslerin kabuk rengi sarı değilde pembe gibi:)
farkeder mi buradaki patateslerle acaba??
kalın kabuklu değilde ince kabuklu olan cinsi ile denemeyi hayal ettim bi an...
ellerine sağlık canısı...
sağlıcakla ve muhabbetle kal...
:)
Aysegul`cum teşekkür ederim canım. Resimleri iki ayrı zamanda çektim. Yani bir defasında sarı yani o kadarda sarı olmayan patates kullandım. Başka zamanda kırmızı patates kullandım. Tabi ince kabuklu olan daha iyidir çabuk pişer.
YanıtlaSilİyi aklıma getirdim onu tarifde açıklamam lazım.
Burda ne buluyorsak onunla idare ediyoruz malesef gönlu güzel arkadaşım. Seçme şansımız malesef yok..))
Sevgiler canım.
ayyy canımm sıcak sıcak kaşarlı patatese nasıl hayır dıyebılırım,cok guzel gorunuyor ellerıne sağlık,sevgıler
YanıtlaSilKim yer mi bu yenmez mi ya bak kızdım şimdi sana niye öyle düşündün diye:)
YanıtlaSilEnfes resmi görür görmez oğğğ oldum patates delisi biri olarak:)
TEŞEKÜRLER CANIM GÜZEL TARİFİN İÇİN...
söze ne hacet resimler kendini gösteriyor zaten:) eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilAy oyle bahsetmissiniz ki gece gece kalkip yapasim geldi yaaa..))
YanıtlaSilsalam çox gözel görünür dadida yeqin yaxşi olar . Ellerine sağliq öpdüm......
YanıtlaSilcanım benm biz patatesciler bunu görürde yapmassak olurmu ellerine fikrine sağlık çok değişik bir fikir çok lezzetli olmuştur eminim gürüntüsüde çok hoş)
YanıtlaSilsevgiler öptüm canım:)
bune yaa enfes bir görüntü ellerine sağlık öpüyorum:))
YanıtlaSiloovvv nefis birşey bu, harika, biraz zahmetli değl mi :) ama müthiş görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı buna bayıldı.
hayirli cumalar oncelikle.bu yayininiz benim kumanda panelimde gorunmuyor cok garip.az once linkinizi tikladigimda bu yayini gordum.cok da begendim kasari nerde olursa olsun patates de dahil firina cok yakistiririm.bu tarifi de diger tariflerin gibi cok guzel gorsellemissin harika eminim tadi da oyledir.ellerine saglik sevgilerle.
YanıtlaSilÇok guzel olmuşlar ellerıne saglık.
YanıtlaSilBalığın Et'lerin yanında harika oluyor...
YanıtlaSilBen tatlı patatesten yana kullanıyorum hakkımı..
Afiyetlernolsun cok sevgiler..
Canım yaa görüntüden belli nasıl nefisss birşey olduğu..
YanıtlaSilİnan gece yarısı yapıştım ekrana..
Ellerine sağlık canım..
Gerçekten hem şık hemde çok lezzetli görünüyor çokda pratik bayıldım canım ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilМного вкусно изглеждат тези картофи !
YanıtlaSilПоздрави ! :)
çok değişik bir şey olmuş şık ama pratik ellerine sağlık:)
YanıtlaSildamla sakızı yerine değişik aramolı toz pudinglerde kullanabilirsin
sevgiler.
Süper bişey olmuş ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilharika bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok orjinal bir tarif denicem mutlaka,bende beklerim,sevgiler
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilBu tarifinizi denemek istiyorum İstanbulda kırmızı patates bulmam zor o yüzden ince kabuklu patatesle yapmayı düşünüyorum
YanıtlaSilSelam ve Sevgilerimle
müthiş görünüyor, ellerinize sağlık. eminim çok lezzetlidir. en kısa sürede deneyeceğim. bu arada www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olarak tariflerinizi paylaşıp Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz.
YanıtlaSilhayirli Cumalar.
YanıtlaSilBlogunuzun hersayfasini gezinemedim ama bayagi bir dolastim :)
ellerinize saglik cok güzel paylasimlariniz var.
iclerinden cok begendiklerim ve kisa zamandada denemek istediklerim var deneyince sonucu sizinlede mutlaka paylasacam.
saygilarimla
patatesleri haşladıktan sonra fırına kaşarları dızıp atsak nasıl olur
YanıtlaSilSelamlar Bayildim bu görüntüye bu pazar kahvaltisinda mutlaka bulunmali :) ellerinize saglik.
YanıtlaSilHenüz cok yeni bir blogum var benimde sizleri agirlamaktan mutlu olacagim www.cayysekeri.blogspot.de
En güzel ve sevgiliye emanet
sevgiler...