28 Ocak 2011

REÇELLİ KALP KURABİYE



Ocak bitti şubat geldiyse bu da o demektir ki Sevgililer gününe sadece 15 gün kaldı. Sevgililer günü bir bahane olsun . Sadece sevgili olanlar değil  bir birini Allah rızası için sevenlerin günü, gizli seven, açık seven, sevdiğini söyleyen, söyleyemeyen, kızını, oğlunu, eşini, annesini , babasını, kardeşlerini seven her kesin günü olsun o gün.
Amerika`da en çok neyi beğeniyorum biliyorumsunuz?
Bir bayram biter bitmez yeni gelecek olan bayrama gereken malzemeler hemen satışa koyulur. Yılbaşı biter bitmez sevgililer gününe ait olan ne varsa çiçekler, kalpli tabaklar, sofralar, özel hazırlanmış çikolatalar  artık satışa koyulmuştu.
Kalbe kalp hastası olan bende bunları her gördüğümde "AYYYYY ne kadar güzel" demekten kendimi alıkoyamıyorum. Gördüğüm kalpleri alıyorum. Evin her yeri kalp kaynıyor neredeyse.

Düşündüklerimi sizinle de paylaşmak istiyorum. Bu 15 gün  içinde ara sıra vaktim oldukça siteye aşk sözleri, aşk şiirleri, sevgililer gününü özel kurabiye, tatlı ve salata çeşitleri eklemek istiyorum. İnşallah tüm bunları yoğun gecen ingilizce kursundan vakit buldukça eklerim her halde.  Sizin de bu günü aid özel düşünceleriniz varsa yorum yazarak paylaşırsanız sevinirim.


İlk olarak kalpli kurabiyeden başlamak istiyorum. Hem görüntüsü hem de tadıyla çok güzel bir kurabiye. Eminim her sitede vardır bu tarif.  Bende de olsun ne olacak.



Malzemeler:

125 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya1 paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı dolusu un
5-6 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz

Hazırlanması :
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Hamur çok sert olmamalı ki merdaneyle açarken dağılmasın. Bir az un serpilmiş tezgahın uzerinde hamurdan azacık alarak çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Hamur dağılan hamur olduğu için hamuru oklava  ve ya merdaneyle açarken bir taraftan elinizle de bastırın üstünden. kopmasın açılan kısımlar.
Büyük kalp şekilli kalıpla iki tane kalp kesiyoruz. Bir tanesini olduğu  gibi bırakıyoruz. Bir tanesinin ortasından küçük kalp şekilli kalıpla kesip çıkarıyoruz. Her ikisini de hafif yağlanmış tepsiye koyuyoruz.
Tezgahın üzerinden alıp tepsiye dizerken kopmamasına dikkat edin. Bıçağın uç kısmıyla alın elinizle yavaşça tepsiye yerleştirin.
Geri kalan hamura da aynı işlemi uyguluyoruz. Hamur bittikden sonra kesilen kalpleri önceden ısıtılmış 200 C  fırında sadece 10 dakika pişiriyoruz. Ara sıra bakın yanmasın. Beyaz kalacak şekilde olsun. hazır olan kalpleri fırından alıyoruz  bir kenarda soğumasını bekliyoruz.
ortası kalp şekilli kesilmiş kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Daha sonra kalplerden tüm olanı alıyoruz alt kısmına  reçel sürüyoruz. (Çilek reçeli veya böğürtlen reçeli çok güzel oluyor.) Sonra ortası kesilmiş kalp şekilli kurabiyeyi de üstüne koyarak hafif bastırıyoruz. Çok bastırmayın kırılır.
Hazır olan kurabiyeleri  servis tabağına  diziyoruz.


Afiyet olsun!


12 yorum:

  1. Kurabiler çok güzel görünüyor,çayla beraber nede güzel gider şimdi.


    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel olmuslar ben recel sevmem, ama icine damla cikolata da gider bence.

    YanıtlaSil
  3. Benim evde beş tane sevgilim var.Bizim için hergün sevgililer günü:)
    Çok şirin olmuş kurabiyeler.Ellerine sağlık canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel olmuş bu kuabiyeler.
    Ellerine sağlık canım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık arkadaşım.nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. kurabiyeler çok tatlı görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. nefis nefis..elerine sağlık canım benim..etkinlik için alabilirim dilersen:)

    YanıtlaSil
  8. http://hobidunyam.womanforum.net tarafından düzenlenen
    yemek etkinliklerinin SEVGILIYE OZEL TARIFLER *10* " Etkinliğine
    ben http://balpare.blogspot.com/ ev sahibeliği yapacağım
    30 Ocak-20 subat tarihleri arasında düzenlenen Sevgiliye Ozel Tarifler
    Sevdiceğinize hazırlayacağınız tatlı,pasta,börek,yemek,çorba,salata vb.. her tarif kabulümdür.öyle aman aman illa özenilecek,harikulade şeyler beklemiyorum.hazırlayabileceğiniz ölçüde ne yapabilirseniz yeter. Sevdiceğiniz ne sever onu düşünün.en çok sevdiği çorbayı pişirip üstüne nanesini,pul biberini,yağını şöyle kalp şeklinde koymanız bile hem bir gülümseme sebebi olur,hem de etkinlik için harika bir resim.amann bizimki sevmez öyle şeyler demeyin.erkekler,babalar sevgilerini pek göstermezler.ama böyle küçük bir jest bile yaşı kaç olursa olsun içten içe (hani göstermese,belli etmese bile ) çok hoşuna gidecektir. sütlaç yapın mesela bir de tarçından kalp kondurun tamamdır.( şimdi bütün tarifler sütlaç olurmuş sakın ha:))))ben de yayınlarmışım etkinlik sonunda dermişim ki sevgiliye özel tarifler etkinliğimizin rakipsiz tek tarifi sütlaç oldu:) altına da link verirmişim Ayşe usulü sütlaç için tıklayın,Fatma usulü sütlaç için tıklayın.. sevgi ile yapılmış tüm ,sevdiceğin sevdiği bütün lezzetler olabilir. yanına bir kalp,(e tabi salata yapmışsak kalbi nereye konduracağız diyosunuz dimi:)-o zaman da yanına mini bir kurdele gül bile olsa tamamdır.)
    yani ne diyeyim ,nasıl kandırıvereyim sizi katılmanız için:)
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/
    adresine başvurabilirler..

    YanıtlaSil
  9. canım benim etkinliğe gönderdiğini belirtip blog sahibine haber vermen yeterli etkinlik işlerinde.çok teşekkür ediyorum..yine beklerim güzel tariflerini..

    YanıtlaSil
  10. mERHABA ELİNİZE SAĞLIK ÇOK ŞEKER OLMUŞ KURABİYELERİNNİZ GÖRÜNTLERİ HARİKA SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  11. Görsel olarak gerçekten harika eminim tadıda öyledir.Yapan elleriniz dert görmesin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ımmm harikalar ,ellerinize sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM