30 Ekim 2010

RULO KÖFTE


"Siten çok güzelmiş ama bazı yemeklerin sadece resimleri var  tariflerini bulamıyoruz bir az çeki düzen ver sitene " diye sitem eden arkadaşlara özellikle de Ülkü Erdogduya cevap olarak uzun zamandır taslakta bekleyen Rulo Köftenin tarifini yazma kararı aldım. Aslında arkadaşların sitem etmesi iyi oldu. 
Çünkü ingilizce kursunun ve folk dans çalışmalarının yoğunluğundan  en çok sevdiğim işi artık unutmuş gibiydim. Yemek yapmak, misafir ağırlamak, bir çok  yeni tarifleri denemek favorim derken, şimdi kendimi sadece atıştırmalık  ne yapa bilirim diye düşünen ev hanımı  gibi buldum. 
Arkadaşlara hak verdim. Bir an önce geri dön dedim kendi kendime. Yakın arkadaşlarım böyle düşünürse gerisini de ben düşüneyim.  Bu düşünce mart ayından bekleyen Rulo köfte tarifini gün yüzüne çıkmasına yardımcı oldu. İşte tarif


Malzemeler:
1 kg az yağlı dana kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
 bayat ekmek
2 adet havuç
1 adet patates
tuz, karabiber



Hazırlanışı:

Kıyma, soğan, tuz, karabiber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış rendelenmiş patates ( ben hata yaparak patatesleri pişirmeden  koydum sulandı ve iyi olmadığını tecrübe ettim.)


1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve rendelenmiş havuç döşenir.


Ortasına isterseniz haşlanmış yumurta dizerek  rulo şeklinde  alüminyum folyoya sarılır.


Fırında yaklaşık 40 -45 dakika 200 derecede pişirilir.



Servis etmeden önce uzerine sos ilave edin . 2 yemek kaşığı  yağda rendelenmiş domatesi azacık pişirerek sos hazırlaya bilirsiniz.

Afiyet olsun !

3 yorum:

  1. Canim ellerine saglik .Diger tariflerin gibi bu da cok guzel ve lezzetli gorunuyor benimkilerden firsat bulursam deneyecegim insallah .Bu arada tarifler gibi yazilarininda devamini istiyoruz :)
    diger blog larinida inceledim emegine saglik ....

    YanıtlaSil
  2. Cok sev erektuketigimiz bir tarif ellerine saglik sizin resimler ve tarifiniz de nefi gorunuyor.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM