3 Ağustos 2010

YEŞİL MERCİMEKLİ KREP BÖREĞİ



Malzemeler:

Krep İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- tuz

İçinin Malzemeleri İçin:
- 200 gr. kıyma
- 100 gr. yeşil mercimek
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy domates
- 2 yemek kaşığı sivri biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı ve ya sıvı yağ

- tuz, karabiber, kimyon

- üzeri için kaşar peyniri rendesi ve arzuya göre pulbiber



Hazırlanması:
Mercimekleri iyice yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. Soğanları ince doğrayın ve derin bir tavada tereyağında ve ya sıvı yagda  pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve ince kıyılmış biberleri ilave edin, tuz, kimyon ve karabiber ekleyerekv karıştırın.





Mercimekleri de ilave ederek biraz daha pişirip soğumaya bırakın.

Bu arada yumurtaları, un, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile çırpın. Bir tutam tuz ilave ederek karıştırın ve birer kepçe alarak hafifçe yağladığınız teflon tavaya döküyoruz ve karışımı tavanın her tarafına yayılması için tavayı kulpundan tutarak saat istikametinde ve ya aksi istikametde dönderiyoruz ve  çok kızartmadan iki tarafını da pişirin.


 
Kreplerin içine mercimekli içten paylaştırıp kenarları kapalı olacak şekilde rulo halinde sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.



 


Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve isterseniz pulbiber serpin.
Önceden ısıttığınız fırında 200 derecede peynirler eriyene kadar pişirelim.


Tarifi   http://www.yemektarifleribul.com

Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Çok hoş anlatmışsın ellerine sağlık...
    Tarifi aldım

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM