26 Haziran 2010

ÇİLEK JÖLELİ MUHALLEBİ



Muhallebi icin;
  3 su bardağı süt
  2.5 yemek kaşığı un
  1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  5 yemek kaşığı şeker
  50 gr tereyağı

Jölesi icin ; 
bir paket çilekli jöle
5-6 tane çilek

Hazırlanması;
Bir paket jöleyi paketin üstündeki tarife göre hazırlıyoruz. Hazırladığımız jöleyi istediğiniz kaplara, bu kücük kase ola bilir, kücük pilastik kek kalıpları ola bilir. Ben kücük kase kullandım. Bebe bisküvü kutusunda hediyye olarak verilen kaseler bu konuda çok işime yarıyor.  Jöleyi hazırlamadan önce cilekleri küçük-küçük doğrayıp her kaseye azar azar paylaştıralım.  Sonra jöleden bir-iki yemek kaşığı  doğranmış cileklerin üstüne dökelim. Soğumasını bekliğelim . Bu arada muhallebiyi hazırlasak iyi olur.
Muhallebi için gereken malzemeleri yağ hariç hepsini birlikte karıştırarak pişirelim. Hazır olmaya yakın yağı ilave edelim . Bir az daha karıştırarak ocaktan alalım. Ocaktan aldıktan sonrada karıştırma işlemine devam edelim .Bu muhallebinin kıvamının iyi olması için gerekli. 5 dakika yeterli sanırım. Mikserle bu işlemi daha da hızlandıra bilirsiniz. Hazır olan muhallebiyi  soğuyan jölenin üstüne ekliyoruz. Kaseler dolana kadar ve ya daha az olmasını istiyorsanız daha az döke bilirsiniz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Servis etmeden önce buzdolabından çıkarıyoruz ve kaseleri servis tabağına ters cevirerek muhallebi kısmının altta jöle kısmının  üste kalmasını sağlıyoruz. Muhallebi kısmı fazla dağılmadan bu  işlemi başarıyla  bitirdiysek artık tatlı servise hazır demektir.
Afiyet olsun !

6 yorum:

  1. selam canım kardeşim yaptığın mükemmel tatlıyı ve tarifi ne yazıkki sayfanı açınca gelen reklam yüzünden net göremedim bende de aynı şey olmuştu araştırdık ve sonun da nereden kaynaklandığını bulduk sende bloğundaki ziyaretci sayacını kaldırırsan bu reklam uyuzundan kurtulabilirsin nacizane bir öneri sevgiler

    YanıtlaSil
  2. yaz aylarının vaz geçilmezidir sütlü tatlılar ellerinize sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  3. Merhaba canim,iadei ziyarete geldim iyi ki de gelmisim,guzel yorumun icin cok tesekkur ederim. Bu arada muhallebi nefis gorunuyor. Eline saglik...
    Selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  4. Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
    Selam ve dua ile....

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık...jöleyi parçalanmadan nasıl çıkardınız.ben başaramıyorum da...kaseniz plastık mi porselen mi.onun etkisi olur mu acaba

    YanıtlaSil
  6. ya muhallebiyi bu şekilde kalıp gibi çıkaramıyorum lütfen yardımcı olur musunuz :( ne yapmam lazım nasıl kalıp kullanmam lazım

    YanıtlaSil

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM