19 Nisan 2010
KABAK DOLMASI
Malzemeler:
6 adet yemeklik yeşil kabak
1,5 su bardağı dolmalık pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2,3 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak su
tuz, karabiber
Üzerine ister küçük domates dilimleri kesip koya blirsiniz, İsterseniz kaşar peynir rendesi dökersiniz.
Hazırlanması:
Kabakları 2 ve ya 3 yere bölüyoruz. İçini çay kaşığıyla temizleyip boşluk oluşturuyoruz.
İçi için önçe soğanı kavuralım, 1,5 yemek kaşığı salçayı ekliyelim. Yıkanmış dolmalık pirinçleri ilave edip bir az kavuralım. Daha sonra doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve bir bardak suyu ekliyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Hazır olan iç malzemenin soğumasını bekliyelim. Soğudukdan sonra hazırladığımız kabaklara dolduralım. ( kabakların iç ve dış kısmını hafif tuzlarsanız iyi olur) . Uzerine küçük kesilmiş domates koyalım. ( ben fırında yapdım ve biştikden sonra üzerine kaşar peynir ilave edip bir daha fırına verdim, kaşar eriyince çıkardım)
Kabakları tencereye dizelim ve kalan salcayı 2 yemek kaşığı sıvı yağda çevirip su ekliyelim ve bunu kabakları dizdiğimiz tencereye ilave edelim. Yaklaşık yarım saat hafif ateşte pişirelim.
Afiyet olsun!
Harika görünüyor canım, ellerine sağlık. Tema için bana yazarmısın neler istediğine dair.
YanıtlaSilafetergu68@hotmail.com
Samirecim çok şirin görünüyorlar :) ellerine sağlık canım şifalar olsun.Canım,fırında pişmesiyle tencerede pişmesinin farkı varmı acaba? Sevgiler.
YanıtlaSilsamirecim cuman mubarek olsun canım, guzel gönlünle yapacagın dualarında benide unutma lutfen :) sevgiler canım arkadaşım.
YanıtlaSilJibek canim teşekkür ederim. Seninde cuman mubarek olsun. Duamda varsın duanda olma dileğile.
YanıtlaSilDolamaın fırında olmasının bir farkı yok. üzerine kaşar rendesi koyunca fırında kaşar daha iyi eriyor. o yüzden yapdım ve yazdım.