10 Kasım 2012

İnstagram 2

Ücretsiz fotoğraf paylaşma programı olan İnstagram, 2010 yılının Ekim ayında Kevin Systrom ve Mike Krieger isimli iki genç girişimci tarafından kuruldu.
İnstagram ilk kurulduğunda sadece İphone, İpad ve İpad Touch aletlerinde kullanılırken geçtiğimiz Nisan ayından itibaren Apple ve Android tabanlı akıllı cihazlardada kullanılabilmekte.
İnstagram neden bu kadar ilgi çekti?
Kullanıcı çektiği fotoğrafları hızlı ve çok basit bir şekilde Twitter, Facebook, e-mail, Foursquare, Tumblr gibi bir çok sosyal medya ağlarında paylaşabiliyor. İnstagram’ın işleyişi Facebook veya Twitter gibi diğer sosyal paylaşım programlarını anımsatıyor desekte aslında burada üretilen fotoğraflar çok farklı bir yerde duruyor.
Cep telefonundan o anda çekilmiş sıradan bir nesne veya an çektiğimiz fotoğrafın konusu olabiliyor. Ve bu   fotoğraflara baktığımızda amatör veya profesyonel bir fotoğrafcı gözüyle kurgulanmış bir kadrajın olmaması, teknik ve estetik bilgilerden uzak olması bile dikkat çekmesine engel olmuyor. Çekilen fotğraflara çok farklı filtre ve efektler  uygulayıp fotoğrafı alışılagelmiş bir görüntü olmaktan çıkarıp çok kısa bir zaman diliminde çok hoş bir fotoğraf karesine dönüştürmeniz mümkün.

✿✿✿

 İnstagram ile İphone ile çekilen fotoğraflar inanılmaz şaşırtıcı sonuçlar veriyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde iphone ile çekilen fotoğraflarla “İphoneography” ismiyle bir sanat akımı başlamış olup ve bu fotoğraflarla çok farklı sergiler açılmakta.
İnstagram’ın ülkemizde de kullanıcı sayısı oldukça fazla ve her geçen gün katlanarak artmakta. Bir çok ünlü sanatçı, fotoğrafçı, oyuncu, sporcu, devlet başkanları instagram kullanıyor. Fotoğraf paylaşım siteleri veya diğer sosyal ağlarda harcadığımız vakitleri düşünürsek, çevremizde her gün gördüğümüz görüntülere karşı “görsel bir bağımlılık” geliştirdiğimizi artık söyleyebiliriz.
Eğer “fotoğraf çekmeyi seviyor ve zaman bulamıyorum” diyenlerdenseniz İnstagram tam size göre derim ve kesinlikle öneririm. İçinizdeki fotoğraf aşkını omiş rtaya çıkarıp sizi bağımlısı yapabilecek bir programla karşı karşıya olduğunuzu da bilmenizi isterim ;)
İnstagram uygulaması İTunes App Store ve Google Play online satış mağazalarında ücretsiz dağıtılmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM