Yani bu yemeye aynı zamanda Havuçlu Taze Fasulye de denilebilir..
* * * * *
Gece saat 1:02 Ben hala uyanık, gözüm hala kapalı, fikrim, beynim, akıllı aklım " Lütfen yatalım artık diyor"..
Yarın çocuklarla geziye gideceksin San Marcos`a..
Çok yorulacaksın bak diyordu aklım. gözüm, ben...
Yok olamaz eksik kalamaz...
Yarına ne yemek yapsan deyenler için tarif gerekebilir.. Tabi Milletin işi gücü benim tarifimi bekliyor sanki....)))
Geceyi gündüz farz ettim , beni de uyur gezer uyanık kalemine verdim,.
Göz kapaklarımı mandalla kaşlarıma tutturdum..
Fikrimi, beynimi, akıllı aklımı yıkadım, kurutma makinesinde kuruttum, eski düşünceyi temizledim..
Çünkü inat ettim bu tarifi bu gün yazmam lazım...
Malzemeler:
- 1/2 kg Yeşil taze fasulye ( konserve fasulye de güzel oluyor)
- 2 adet Havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( zeytin yağı da olur)
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber
- su
Hazırlanması:
- Fasulyenin kılçıkları temizlenir istenilen büyüklükte doğranır.
- Havuçların kabukları temizlenir halka halka doğranır. ( siz istediğiniz şekilde doğrayın)
- Soğanın kabukları soyulur, ince şekilde kıyılır.
- Tencereye yağı eklenir, ısıtılır ve ısınan yağa soğanlar ilave edilip 5 dakika kısık ateşte kavrulur.
- Kavrulan soğana domates salçası ilave edilir 2 dakika daha karıştırılır.
- Önce fasulyeler eklenir 5 dakika karıştırılır,.
- Sonra havuçlar eklenip karıştırılır, üzerine çıkacak kadar yaklaşık 2,5-3 bardak su eklenir.
- Tuz, karabiber ilave edilir, istediğiniz miktar su kalıncaya kadar pişirilir. Ben çok fazla sulu sevmiyorum o yüzden dibince ekmek bandıracak kadar koyu kıvamlı su kalınca ocaktan alıyorum.
- Afiyet olsun !
nefiss! Elinize saglik,insallah gününüzde keyifli gecmistir...
YanıtlaSilCanim sizlere güzel gezintiler dilerim. Aksamdan uyumayip bizlerle bu nefis tarifi paylastigin icin de cook tesekkürler.
YanıtlaSilHarika bir lezzet olmus, bende cok severim.
Ayrica asagidaki gördügüm evler beni büyüledi, benim olsun istemiyorum, yanindan gecip fotograflamak isterdim, o da yeterdi ::))
Sevgilerimle......
canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSilmerakla ve ilgiyle seni takip ediyorum ne yaptı diye:)
iyi gezmeler
sevgiler:)
iyi gezmeler sizlere:) tarifi iyi ki yazmışsın görüntüsü de harika ellerine sağlık...
YanıtlaSilcanim ellerine emeklerine saglik afiyetler olsun .Hayirli pararlar öptüm
YanıtlaSilOff yazın o güzelim fasulyelerini özledim yemeğini görünce canım.
YanıtlaSilHarika görünüyor..
Ellerine sağlık..
İyi gezmeler.
Sevgiler..
Yazın taze fasulyeyi çok seviyor ve yapıyorum,iyi ki yazmışsım,özlemişim.
YanıtlaSilİyi eğlenceler:)
Bir terazi kizi- Gezimis sukru guzel gecti. resimleri insallah yuklerim.
YanıtlaSilAnneminkiziyim- Evet evler benide buyulemis durumda.
Aylin`cim- Takipte kal ayrilma..))
Sehrinaz- Canim tesekkur ederim.
Tatlilar gulcandan- Canim senin tariflerin yetisemem halde..
Feray hanim bende taze fasulyeyi cok ozledim/Borulce onun tadini vermiyor ama hic yoktan iyidir diyorum.
YanıtlaSilErguvan Vakti- Insallah yaza az kaldi canim. Taze taze fasuleyeden guzel olur..
çok güzel olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSilEvet Amerika da bizim bildiigmiz tazefasulye den bulmak cok zor.Borulce gibi ince fasulyeler var hep,ama tadi guzel geliyor bana, yada alistim artik :)
YanıtlaSilHic havuclusunu denememistim, ilk firsata denerim, ellerine saglik
Virginia dan sevgiler
Göz kapakalrını mandallamı tutturdun ?
YanıtlaSilSabahın köründe kalktım ve şu anda gözlerim kapanıyor ve bende mandallamı tuttursam ne..:)))
Börülceyi bende çok severim canım hemde çok..
Ellerine sağlık.
Nefiss görünüyor.
inadım inat dedin yani,iyide ettin:)
YanıtlaSilkuru börülce ve deniz börülcesi yedim ve severim ama tazesi daha nasip olmadı eminim nefistir elerine sağlık,iyşi haftalar..
Ellerine sağlık,aklıma gelince ertelemek beni çok yorar hemen kalkıp yaparım böyle senin gibi:)Umarım gezmeniz güzel geçmiştir.Sevgiler:)
YanıtlaSilCANIM EN SEVDİĞİM LEZZETLERDENDİR.ELİNE SAĞLIK.NEFİS OLMUŞ
YanıtlaSil