Malzemeler (malzemelerin miktarını siz ayarlayın kişi sayısına göre)
- yufka
- kıyma
- soğan
- tuz, karabiber
Yufkalara sürmek için:
- yoğurt
- süt
- yumurta
- kabartma toz
- Önce soğanı yağda kavuralım, kıymayı ekleyip pişirelim. Tuzu karabiberi ekliyelim.
- Daha sonra yoğurdu, sütü, kabartma tozunu, yumurtayı güzelce çırpalim.(Azerbaycan da hazır yufkalar küçük oluyor bu da yufka kesme işlemini kolaylaştırıyor) .
- Yufkanın her tarafına hazırladığımız karışımdan sürelim. Kavurduğumuz kıymadan 2 tatlı kaşığı koyup bükelim.
- Tepsiye dizdikten sonra üst kısmından azacık bıçakla keselim, kestigimiz aralara küçük-küçük kesilmiş domates ve biber koyalım.
- Yumurtanın sarısını üzerine sürüp fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun !
çok güzel bir börek bu oğlum sucuklusunu çok seviyor :)
YanıtlaSil