27 Ağustos 2008

PİZZA





Yazın bereketinden doya doya faydalanmak için pizza yapsam iyi olur dedim. Taze domates, biber bir daha bulunur mu?    Eskiden pizza yapmak cin işkencesi gibi geliyordu. Hamurunu bir türlü tutturamazdım. Arkadaşlar bu pizza değil,  bol malzemeli ekmek diyorlardı.  Bu sırrı çözmem gerek dedim ve sonunda çözdüm. Hem de domatesin biberin bol olduğu bir zamanda .


Malzemeler:


  • yarım su bardagı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un


Üzerine:


  • domates
  • sivri biber
  •  mantar
  • sucuk veya sosis
  • siyah zeytin
  • kaşar peyniri
  • ketçap

Hazırlanması;

  • Önce mayayı yarım bardak suyla ve 2 tatlı kaşığı şekerle karıştırıp, köpürüp taşmasını bekliyoruz. Sonra sıvı yağı, tuzu, ve suyu derin bir kaba döküyoruz ve unu azar azar ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerine poşet geciriyoruz ve kabarmasını bekliyoruz.
  • Poşet daha çabuk kabarmasını sağlıyor. Tepsiyi ve ellerimizi yağlıyoruz (hamur elimize yapışmasın diye.)
  • Hamuru tepsiye yayıyoruz. Üzerine ketçap sürüyoruz.
  • Sonra sırayla kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, küçük küçük doğranmış sosis veya sucukları, biberleri, mantarları ekleyip, fırında altı kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  • Sonra fırından çıkarıp, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip 3 dakika daha fırına veriyoruz ki, kaşar peyniri erisin.
  • Sonra çok soğumadan servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler yorum yazdığınız için .. Beni çook mutlu ettiniz. :)

✿Mutfak Dili ✿ © Ocak-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM