Dışarıda Yağmur.. Sıcak Austin günlerinin ardından gelen yağmur..
Sabah saatlerinden başlayan ara ara yağan ve şu an da şiddetlenen..
Hatta gök gürültüsü biraz da sokaklarda akan sel..
Oglen çekmiş oldugum boyle güzel bir görüntü..
Gülün üzerine düşen damla..
Gecenin saat 1:16 sı.. Ve ben ilk defadır yaptığım bir lezzetin tarifini ve fotosunu ayni gün bloga koyuyorum. Büyük bir başarı benim için.. Çok sevdim ki ben bu tatlıyı kesin sebebi odur..
Evde vanilya bitmişti.. Bizim Reyhan bakkala da gelecek diye bekliyoruz.
Evet evde vanilya yoktu ama tatlı yapmak için bahane de çare de çoktu... Bahane misafirdi care de imdadıma yetişen bayram şekeriydi..
Bayramda aldığım Ülker Damla Sakızlı şeker vardı evde.. Geçen gün de Halloween-yani Cadılar bayramı- nedeniyle marketlerin önlerini kuru kutu dökülmüş kabaklarda indirim vardı alıp gelmiştim eve..
Amerika`da bu ara bir Halloween`dir gidiyor.. Her yer acube şeylerle süslenmiş. Burada sevemediğim tek bayram. :(( Bu bayramın sevdiğim tarafı da var tabi.. O da her yerde dolu dolu turuncu kabaklar :))
İşte bu ikilinin katılımı ile güzel bir tatlı yapmak istedim akşamın tatlı misafirlerine..
Muhallebiye sadece 6 tane damla sakızlı şeker ilave ettim.. Tadı süper oldu.. Sizde muhallebi yaparken vanilya yoksa bu şekerlerden ekleyin, yoksa evdeki her hangi bir kokulu şekerlerden olur, o da yoksa siz bir koşu bakkala gidin, " Ay kim gidecek bakkala" diyorsanız ee kusura bakmayın sizin canınız bir şey yapmak istemiyor.. Yani kısacası canınız tatlı çekmemiş en iyisi siz bir çay koyun, içine iki kaşık beyaz şeker ekleyin için yatın.. :)).
Eğer varsa bu şekerlerden evde, canınız da tatlı çekmişse o zaman kolları sıvayın.. Tarif burada nasılsa yapın bir tatlı.. Tatlı yiyip tatlı konuşalım diye :))
Kabak tatlısı için malzemeler:
- 1 orta boy tatlı kabak ( yaklaşık 500 gr) ( Amerika`da bu tatlıyı resimde gördüğünüz kabaktan yaptım)
- 2 su bardağı şeker
Muhallebi için malzemeler:
- 4 su bardagı süt.
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası ( tepeleme kaşık degil)
- 2 yemek kaşığı un ( tepeleme kaşık degil)
- 5-6 tane Ülker Damla sakızlı şeker ( veya 1 paket vanilya)
Süslemek için :
- 1 bardak soğuk süt
- 1 paket krem şanti
- İrice çekilmiş fıstık veya ceviz
Hazırlanması:
- Kabağın kabuklarını soyuyoruz. Kup şeker büyüklüğünde doğruyoruz.
- Tencereye koyuyoruz üzerine 2 bardak şeker ekliyoruz yumuşayıncaya kadar ocakta pişiriyoruz.
- Çok pişip ezilmeden kabakları delikli kepçe yardımıyla şekerli suyunu süzerek bir tabağa alıyoruz.
- Soğuması için bir kenara koyuyoruz.
- Muhallebisi için tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu koyup tel karıştırıcı ile karıştırıyoruz un ve nişasta süte iyice karışsın diye.
- Ocağın üzerine koyup 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra damla sakızlı şekeri de ekiyoruz ve muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıyoruz en az 2 dakika sürekli mikserle veya tel karıştırıcıyla
- çırpıyoruz.
- Ilık muhallebiyi kuplara eşit şekilde paylaştıralım. Yaklaşık 9 kup oluyor.
- Bir az bekliyoruz muhallebi soğusun diye . (Çabuk soğuması için buzluğa koydum yaklaşık 15 dakika kadar)
- Sonra soğumuş olan kabakları bir kaşık yardımıyla kupalara eşit şekilde paylaştırıyoruz.
- 1 bardak soğuk süte 1 paket krem şantiyi ekliyoruz ve mikser yardımıyla koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Krem şantiyi sıkma torbasına koyup tatlının üzerini süslüyoruz.
- İrice çekilmiş fıstık veya ceviz de serpip servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun..